Pasta Carbonara

Pasta Carbonara. Een klassieker. En zoals elke klassieker klinkt dat duur en moeilijk. Verder van de waarheid kan dat in dit geval niet zijn. De pasta carbonara is een van de makkelijkste recepten die er bestaan. En goedkoop! Zei ik al goedkoop? Ja? Mooi!


Er is in Italië nogal wat onenigheid over of er nu wel of geem room in het recept hoort. Ik vind dat het zonder hoort, maar dat is vooral omdat het dan nog goedkoper en makkelijker is. De enige allerbelangrijkste voorwaarde is dat je verse eieren hebt. Dus niet die eitjes die nog net wel of niet kunnen. Die moet je maar gewoon bakken of koken.

Verse eieren dus. En spek. En kaas... Verder heb je niets nodig... O ja, pasta natuurlijk. Duh!

Wat heb je nodig?
(2 porties)

- 150 gram pasta, ik neem altijd een klein handjevol
- 1 eigeel
- 1 ei
- 100 gram spekreepjes
- 75 gram geraspte kaas, als je geen parmesan hebt, gebruik dan een pittige kaas
- zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Zet het water op om de pasta in te koken.

Bak de spekreepjes uit in een koekenpan.

Meng intussen het eigeel, het ei, de kaas en zout en peper in een kom met een garde. 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.

Gooi de pasta in terug in de pan en schenk er het ei/kaasmengsel bij. Roer dit snel goed door. Dit zorgt ervoor dat het ei gaar wordt. 

Gooi er daarna de spekjes bij en roer goed door. Serveer direct. Serveer eventueel met (verse) peterselie)

Buon appetito!

Tip: Serveer er gekookte of gestoomde groenten bij voor een gezonde maaltijd. 


Reacties